УПЦ КП м. Рівне Всіхсвятська православна парафія

Немає коштів - іди до Храму, немає здоров’я – повзи, розуму та віри – біжи, у вас мала дитинка - перебувайте з нею постійно в храмі.




Наближається  Світле Христове Воскресіння Пасха.

 

Щиро вітаю братію, парафіян, прихожан, друзів та благодійників парафії з цим великим торжеством та зичу провести цей довгий святковий  період, що сягає аж нашого головного храмового свята Неділі Всіх святих (10. 06. 12) по-християнські, перебуваючи часто в храмі, насолоджуватися Святою і Божественною Літургією причащаючи немовлят та дітей Святих Христових Таїн, відвідуючи батьків, родичів та знайомих особливо хворих і немічних, дітей, вдовиць та сиріт, а також тих, що у в’язницях та лікарнях перебувають, подаючи за них на молитву та творячи святу милостиню, не забуваючи і за померлих та непросвічених світлом спасительної віри

 

Задумали ми,дорогі відвідувачі нашого сайту, розпочати будівництво великого, просторого і вельми коштовного  храму, у стилі мазепинського барокко, тому і просимо вашої молитви та святої милостині. Молимо Всемилостивого, щоб дав нам добрий душевний настрій для того, щоб діло йшло успішно, Господу було благовгодне і нам спасительне.

 

Керівником майстерні архітекторів є кандидат архітектури з столиці, міста Києва, Георгій Рогожин, який працює з благословення і за дієвої участі святійшого патріарха Філарета, правнук священика з Канівщини Івана Костецького, що йому і всім 107 тисячам священнослужителів замордованих в 1937-1939 рр. у совєцькому ГУЛагу він посвячує всі свої проекти храмів, яких є 57 наш певно 58-й

 

Даємо перспективу храму на світлині.

 

Посповідатися в нашому храмі до Пасхи можна ще на цьому вербному тижні в середу, п’ятницю, (постові Літургії з закінченням читання Євангелії від Луки на часах), суботу Лазареву в яку є Благовіщення та саму Вербну неділю; до слова верба в нашому храмі освячується і починає роздаватися з суботи вечора; (у Вербну ввечері, якщо Господь сподобить буде п’ята пасія, особливо хто не був на попередніх -  відвідайте, також хто не чув постових богослужінь – раджу!!!)

 

Страсний тиждень є особливим і Великим по значенню подій яким присвячені всі його дні без винятку, піст усугубляється особливо в П’ятницю день розп’яття не вкушаємо Їжі зовсім або хоч до заходу сонця. Сповідь і причастя будуть тут в Понеділок, Вівторок, Середу на постових Літургіях (на часах вичитується Євангеліє від Іоанна) окрім немовлят до причастя, та Четвер, Суботу та Пасху (як і на Благовіщення та Вербну коли є Повні Літургїї і можна причащати немовлят) і далі щодня коли служиться Літургія.

 

Святий обов’язок всіх православних посповідатися до Пасхи, тому ми і сповідаємо стареньких та хворих по домах та лікарнях, в’язницях та ін.

 

Нагадую що всім потрібно бути в храмі в Четвер страсний ввечері на утрені Святих Страстей коли читаються 12 раз Євангелія про Страждання Спасителя, а ми слухаємо з запаленими свічками та несемо те Світло по домівках.

 

Також і в П’ятницю Велику 13. 04. 2012 р. Б. після 1500 до пізнього вечора та за всю Суботу 14. 04 необхідно зайти до храму приклонитися до Святої Плащаниці та сотворити святу милостиню на храм, добре тоді чи наперед приносити до храму найкращі квіти.  

Чин Боготілесного Погребіння Господа Нашого Ісуса Христа розпочнеться о 1700  в Пятницю Велику 13. 04. Потрібно бути присутніми особливо мужчинам на юнакам, щоб допомагати нести на Хресній ході ліхтар, Хрест, хоругви, ікони десь після 18-ї години

 

 

!Також нагадаю, що свічки (бажано воскові) для освячення пасок потрібно купувати в храмі, не на базарі, магазині чи гуртовні бо вони там неосвячені і не благословенні; відповідно не губити воску з них під час освячення пасок а підбирати за собою і приносити до церкви де з нього виготовлять нові свічки.

 

Братію закликаю запрошувати на могилки рідних з Середи по П’ятницю Світлого тижня бо після провідної буду зайнятий, а на саму Провідну (Фомину) неділю на кладовищі дуже людно і неможливо всіх знайти; також у ці дні, крім Провідної, можна буде без поспіху освятити надгробні хрести (пам’ятники) де неосвячені бо у Провідну є багато суєти.

 

Не несіть на кладовище багато освяченого (краще взагалі не залишати його на могилках), померлим потрібна молитва, а не воно – бо потім викидають в сміття!!! Дам фото з минулого року – це шок

 

 

Наше гасло: Немає коштів - іди до Храму, немає здоров’я – повзи, розуму та віри – біжи, у вас мала дитинка -  обережно, але лети. Прочитай та передай іншому.

 

Настоятель парафії протоієрей Віталій Друзюк

 



Обновлен 11 апр 2012. Создан 03 апр 2012



  Комментарии       
Имя или Email


При указании email на него будут отправляться ответы
Как имя будет использована первая часть email до @
Сам email нигде не отображается!
Зарегистрируйтесь, чтобы писать под своим ником
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату free counters Погода в Рівному Волинська православна богословська академія bogoslov.cv.ua  Cвято Феодорівський чоловічий монастир